Om telefonsælgere.

Jeg har besluttet mig for, at jeg vil til at have ondt af telefonsælgere! Men først EFTER at jeg enten har været ulideligt uforskammet eller simpelthen bare højlydt har afbrudt samtalen. Jeg er sikker på, de instinktivt kan høre mit imaginære mobilrør blive smækket på.

Telefonsælgere har en særlig evne til at dykke dybt ned i alle mine fortrængninger, opsparede vrede og uforløste frustrationer og på få sekunder kalde en hel hær af tvivlsomme følelser frem. Man skal helst ikke ramme mit nummer på en dag, hvor noget i forvejen er gået i fisk. Så vanker der!

Det er derfor, jeg har besluttet mig til, at jeg, når samtalen på sædvanligvis ubehagelig måde er afsluttet, vil sætte mig hen i fred og have lidt ondt af den stakkels sælger, der uforvarende kom til at trykke på “the number from hell”, direkte til den lokale overfurie.

Det må jo, i bund og grund, være et ganske forfærdeligt arbejde. At skulle forsøge at sælge noget, ingen har bedt om at få tilbudt. Jeg mener, hvis jeg mangler 1 kg. kartofler, går jeg sædvanligvis i den lokale Netto og erhverver mig dem. Oven i købet uden ret mange overvejelser. Jeg sætter mig da ikke hen i en stol og venter tålmodigt på at blive kontaktet af diverse kartoffelsælgere, der i floromvundne vendinger informerer mig om netop deres kartoffelprodukts lyksaligheder–samt alle fejlene ved de andres. Ligeledes går jeg ned i min telefonbutik eller kontakter mine aviser, hvis jeg ønsker at ændre mine abonnementer. Det må da være MIT udspil, hvis jeg ønsker at købe noget.

Arbejdsglæde må vel bestå af en vis portion glæde over det, man har udrettet, samt en vis portion tilfredshed over, at man har gjort en lille forskel i verden: forandret noget, gjort andre glade, beriget dem eller fået dem videre i deres liv. Jeg tror ikke, telefonsælgere har det sådan ret tit.

De får sikkert også en ussel løn for at gøre andre mennesker uglade. Så jeg har besluttet, at jeg vil have ondt af dem. Jeg vil under ingen omstændigheder holde op med at skælde dem ud og være uforskammet, men jeg vil sone mine grimme ord ved at tage et par minutters “Det-er-synd-for-telefonsælgerne” i stilhed i min stol bagefter.

Det ved de selvfølgelig ikke. På den anden side set kunne de jo bare undgå alt dette ved simpelthen at lade være med at ringe mig op!

 

You may also like

Skriv et svar