Hoteller med sjæl. II.

Hotel de Normandie, St. Helier, Jersey.

Det bader sig ikke i hotelstjerner, og det scorer heller ikke på bynær location. Til gengæld er det på sin egen helt anarkistiske måde fuldstændig sit eget hyggelige selv.

Jeg forestiller mig, at her engang har ligget et mindre hus, som så gradvist og i takt med ejernes økonomi og selvbyggermæssige formåen har knopskudt i en uendelighed. Grundplanen er dybt ulogisk, og når man skal lokalisere sit værelse, skal man afsætte tid til at gå på jagt efter det. Det er ikke et et-planshotel, sådan at forstå et hver etage har mange planer–og blindgyder!

Hotellet ligger faktisk et stenkast fra vandet (og her regner vi også i tøsekast!), og mange værelser har havudsigt. Nogle endda altan. Der er ½ time på gåben ind til centrum af St. Helier, som er Jerseys lille hovedstad, men da man kan gå langs strandpromenaden hele vejen, er det næsten en naturmæssig gevinst.

Ydermere har de en helt fantastisk engelsk morgenmad–hele svineriet inkl. baked beans, som heldigvis er valgfri! Og så koster det hele IKKE en bondegård. For at blive i den terminologi, så er vi tættere på et mindre husmandssted.

Det er sådan et af de hoteller, i alt fald jeg vender tilbage til igen og igen. Også fordi Jersey er en perle. Ikke bare for Bergerac og multimillionærer–der er også plads til vi andre. Og millionærerne bor heller ikke lige på dette hotel….

 

You may also like

Skriv et svar