Om at pakke kuffert.

Det kan godt være, det ikke er min absolutte hader nummer et. Men det aspirerer kraftigt til det: At pakke kuffert. Det er en af de slags ting, der gør mig halvmopset på forhånd, selv om jeg gerne har brugt det meste af den foregående uge på at vaske en halv garderobe af potentielt ferietøj. Normalt er jeg ret effektiv til ferielogistik–jeg er bare håbløst ineffektiv og pakkehandicappet til kuffertlogistik.

Og i dag bliver en af de mopsedage. Ikke nok med at jeg skal til København nogle få dage i ruskregn og dansk efterår (inkl. indbygget fest med pænt tøj), men jeg skal også direkte videre til Jerusalem i 30 grader og høj ørkensol. Så jeg skal altså pakke til hele 2 klimazoner, og på den sidste rejse har jeg kun mine 10 kg. håndbagage at forlyste mig med.

Det sidste kræver lige en kommentar. Jeg rejser altid kun med håndbagage. Af 4 helt logiske årsager: 1) jeg nægter at betale flyselskabernes uhyrlige gebyrer for at medtage gods, jeg erfaringsmæssigt ved, jeg overhovedet ikke får brug for, 2) jeg er ude af lufthavnen med det samme og bruger ikke unødig spildtid på at vente på bagage, 3) hvis man gav mig ubegrænset bagagevægt, tør jeg slet ikke tænke på, hvad jeg kunne finde på at slæbe med—dette er en indbygget, selvpædagogisk  reduktionsmetode samt 4) hvis jeg rejser ud med 10 kg. og så selvfølgelig kun må have 10 med hjem, har jeg et ualmindeligt godt argument for ikke at blive fristet til unødvendig shopping eller de der rædselsfulde souvenirs, der er så charmerende ude på feriestedet. Hvem gider lige betale overvægt for Eiffeltårnet i plastic?

Min pakning starter altid med, at jeg læsser ca. ½ tons potentielt ferietøj ud på gulvet. Så begynder reduceringsrunderne–gerne efter følgende kriterier: Er det nødvendigt at slæbe vintertøj med til Jerusalem? Er det nødvendigt med 5 par sko, når man kun har 1 par fødder? Er det nødvendigt at have 7 af samme type bluse med? Hvor mange forskellige kjoler har jeg rent erfaringsmæssigt behov for at skifte mellem på 1 døgn? Hvis der kun er en nederdel tilbage efter 6. runde–er det så nødvendigt at have 5 bluser med til den? Hvor stort er behovet lige for frottesokker i Jerusalem? Etc., etc..

På et tidspunkt NÅR jeg faktisk ned på målet–hvis ikke bilder jeg bare mig selv ind, at jeg kan iføre mig 4-5 bluser og en enkelt kjole inden i et par bukser under flyturen. Det ved luftfartselskaberne sikkert udmærket–jeg har dem mistænkt for, at det er med fuldt overlæg, der altid er så varmt i flyverne.

Når ½ ton således er reduceret til lidt over (give and take a little) 10 kg., er jeg helt lettet. På mere end en måde er en tung byrde faldet fra mine skuldre.

Det sidste, jeg gør (og her kommer en rigtig god ide!), er at lægge alt tøj i skraldespandsposer, inddelt efter kategori: altså underbukser for sig, strømper for sig etc.. Jeg er et notorisk rodehoved, men netop dette lille trick gør, at jeg altid hurtigt og nemt kan finde enhver type beklædning i dens egen lille plasticpose. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan klimaet i min kuffert ville være, hvis jeg ikke holdt tingene adskilt.

Jeg må hellere komme i gang:  Mopse, mopse. Halvt ton tøj ud af skabet……

You may also like

Skriv et svar