Irlands vilde vestkyst. V.

Westport.

Westport er sådan en by, man falder for. Hvis en by kan være sød, så er Westport sød. Nærmest nuttet med sine pastelfarvede huse, talrige udendørs potteplanter og små, sjove og finurlige butikker. Der er selvfølgelig mange turister, der er faldet for Westport, men heldigvis virker byen aldrig overrendt og slidt.

Westport har omkring 5000 indbyggere og er faktisk en af de eneste byer i Irland, der er bygget efter stringent byplanlægning. Her er alle veje lige og mødes på charmerende torve. Derfor er det uhyre let at finde rundt. Ellers kan man også bare bruge byens utallige restauranter og pubber som pejlemærker. Den mest kendte af dem alle er nok Matt Molloy`s, som ejes af et medlem af gruppen The Chieftains. Her spilles gedigen irsk folkemusik. Det gøres der nu også adskillige andre steder i byen.

Lige udenfor Westport ligger det sagnomspundne, hellige bjerg Croagh Patrick på 764 meter. Det var her, Irlands skytshelgen St. Patrick engang sad og fastede i 40 dage, mens han forsøgte at finde sig selv. Den historie er ligesom hørt før. Men for at mindes tidligere tiders version af mindfullness, vandrer, kravler, stavrer og går ca. 40.000 troende irere op ad bjerget på den årlige pilgrimsfærd den sidste søndag i juli.(Reek Sunday). Det er dog også muligt at bestige bjerget udenfor pilgrimssæsonen, og det er, trods strabadser og behov for fornuftigt fodtøj, en meget, meget smuk tur. Guide tilrådes dog.

Westport er indbegrebet af irsk postkortidyl uden at være vammel. Måske er man stopmæt efter en dags tid–men så kan man jo altid slå en tur op ad Croagh Patrick og finde ny luft–og et par vabler.

You may also like

Skriv et svar