Hoteller med sjæl. VII.

Trinity College, Dublin.

Endnu et universitet, som lejer de studerendes værelser ud i ferierne til ca. 500 pr. værelse pr. nat. Men absolut ikke et hvem-som-helst-universitet.

Her er nemlig tale om det allermest berømte, beundringsværdige–og berygtede i hele Irland. Universitetet er oprindeligt grundlagt af Elizabeth I, som ønskede at bibeholde noget af intelligensen i Irland ved at bygge et universitet på det, der dengang var en mark udenfor Dublin. Nu ligger Trinity i Dublins absolutte spot on/midte. Der er dog ingen af den oprindelige bygninger tilbage, og de fleste af de majestætiske bygninger stammer fra det 18. århundrede, hvor Irland oplevede en økonomisk (og arkitektonisk) opgangsperiode. Trinity er derfor noget af det tætteste, men kommer på selve indbegrebet af et universitet.

Frem til begyndelsen af 1900-tallet var katolikker forment adgang!! Altså i et land, hvor 95% af befolkningen er katolikker. Trinity er stadig meget angelsaksisk–her spilles cricket, fodbold og rugby. Der er simpelthen ingen baner til hurling eller gælisk forbold, som jo er Irlands nationalsporte. Og der er da ellers plads nok. Trinity fylder adskillige fodboldbaner, og skal man gå i almindelig tempo fra den yderste port til den bageste bygning, tager det ca. 15 minutter.

Her er ca. 13.000 studerende fra nærmest alle verdens lande. Og så er her The Book of Kells, den gamle bibel fra det 7. århundrede, som er håndkoloreret af munke, som man stadig skændes om, hvor kommer fra. Hvis man er til gamle bøger, er det selvfølgelig et must, men i min optik er biblioteket ovenpå langt mere interessant og en smuk, arkitektonisk perle. I øvrigt er mange film optaget her—en bestemt bygning bringer især minder om en temmelig beruset Michael Caine, der verfer bøger ud af vinduet i “Lærenemme Rita.”

Anyway, det er et pragtfuldt, stemningsfuldt og centralt sted at bo i Dublin, og værelserne er rigtigt fine. Morgenmad er desværre ikke inkluderet, men en ganske forsvarlig en af slagsen kan tilkøbes på et cafeteria på området til under 5 Euro. Værelser kan bookes på www.universityrooms.com

You may also like

Skriv et svar