En god film.

Hotel Rwanda. DR3 15.55.

Sikkert helt hen i vejret ( i bogstaveligste forstand) at anbefale en film lige midt i sommerheden og det allerfineste majvejr. MEN: måske er man allerede sådan lidt for lyserød, måske er der ikke mere skvalderkål at rykke op–eller måske trænger man bare til en rigtig god film.

Denne handler om folkemordet i Rwanda, i alt fald som omdrejningspunkt. Men allermest handler den om os mennesker på godt og ondt. Om hvordan det, trods alt, er muligt at bibeholde sin medmenneskelighed og sunde fornuft midt under et af historiens mest blodige folkedrab. Og selvfølgelig også om, hvad der får os mennesker til at begå de største uhyrligheder overfor helt uskyldige naboer.

Det er ikke en blodig, voldsudpenslende film, men en stille, flot og velkomponeret film, som på den allermest sobre måde kommer omkring et meget stort og kompliceret emne. Og alle skuespillerne spiller fantastisk.

You may also like

Skriv et svar