Hvis man er til maddiker, blodbad og massemordere…..

Jo Nesbø: Tørst.

Den seneste bog i serien om den alkoholiserede ( for tiden dog serielt ædru), utraditionelle politimand, Harry Hoel, adskiller sig såmænd ikke synderligt fra de forudgående. Så er man til maddiker, blodbade og – ruse, påståede vampyrer og et Oslo klædt i kulsort sne, så bliver man ikke skuffet. I dette Nordic Noirunivers er alting sjældent, hvad det giver sig ud for, og “ men must not walk too late.” Fantasien kender ingen grænser, når det gælder raffinerede og innovative aflivningsmetoder, og selv Patricia Cornwells Ms. Scarpetta må ind imellem se sig slået af Nesbøs forbrug af blod og kyniske mordinstrumenter.

Men Nesbø skriver jo godt, og man tilgiver ham såmænd alt det blod og andre løstflydende kropsvæsker, fordi bogen basalt er spændende. Plottet er supergodt konstrueret, og Harry Hole himself er, som vanligt, en interessant og fængslende detektiv. Nesbø kan noget med variation, dybde og troværdighed i sine personkarakteristikker, om end det måske virker en smule påfaldende, at den lille, hyggelige små-hovedstad deroppe skulle rumme et så overvældende antal psykopater. Og i denne bog: Vampyrer!

Det er god underholdning, og bogen kan anbefales. Fin krimi— mange maddiker!

You may also like

Skriv et svar