Mysteriet om Coffeyville, Kansas.

Hvis man tjekker på nettet, er Coffeyville, Kansas en absolut mindre, amerikansk by med 10.295 indbyggere. Tilsyneladende ligger den langt ude på prærien og har ikke udmærket sig indenfor noget som helst eller med nogen som helst. Faktisk anede jeg intet om dens eksistens eller havde nogensinde hørt om den, før den på underligste måde vadede ind i mit liv.

Engang imellem tjekker jeg nemlig statistikkerne over denne blogs læsere. Jeg kan ikke se, hvem de er, men jeg kan se, hvordan de fordeler sig geografisk. Og det er så på den måde, jeg er blevet bekendt med Coffeyville, Kansas. Her, midt ude på den amerikanske prærie, er jeg nemlig overmåde populær. Jeg har flere læsere i Coffeyville end i de fleste danske provinsbyer, og det er ikke, ifølge statistikken, den samme trofaste læseR, der hele tiden optræder. Der er tale om en særdeles talrig læserskare–så meget desto mere, når man er bekendt med, hvor mange der rent faktisk bor der. Jeg kan vist nærmest bryste mig af at være verdensberømt i Coffeyville, Kansas. Som om det ikke er noget at være stolt af! Jeg mener: Jeg kender ærligt talt ikke så meget som en eneste anden levende sjæl, der lige har en trofast fanskare i en mindre provinsby i Kansas.

Nu kan jeg jo så ikke lade være med at spekulere på, hvem det lige er derovre, der så ivrigt læser min blog. For det første må det jo være nogen, der kan lidt dansk. Til trods for min søgning på Coffeyville på nettet, melder ingen hits noget om, at der skulle være en specifikt stor danskerkoloni i netop det område. At det i fordums tid var os, der grundlagde Coffeyville, og at alle de lokale i virkeligheden har danske aner og taler dansk indbyrdes til husbehov. Heller ikke, at danske ex- au pairs, der har giftet sig til en amerikansk mand, har været specielt OBS på alle sammen at ende i Coffeyville. Der er tilsyneladende heller ikke et verdenskendt sprogkursus i dansk i området, så de bare bruger mig til at øve sig, og jeg nægter at tro på, at folk i Coffeyville har taget en fælles, urokkelig beslutning om, at nu vil de altså akut til at være danskere og tale og læse dansk. Selvfølgelig er det et fuldt forståeligt valg, når man tænker på T(rumpen), men det er en helt anden historie.

Jeg kan selvfølgelig heller ikke lade være med at tænke på, at det mon er sådan, at jeg er “the talk of town” i Coffeyville. At det er sådan, at man simpelthen er nødt til at læse min blog for at kunne være med i samtalerne rundt omkring i de små hjem, og når man møder hinanden i den lokale Wall-Mart. Måske har de endda studiekredse omkring mine daglige emner derude på prærien? Sådan at de giver hinanden lektier for i kategorierne og har et fast mødested på det lokale bibliotek om tirsdagen? At det virkelig er mig, der giver dem livsindhold derude på prærien? Måske endda afholder dem fra at gå rundt og skyde hinanden, fordi de nu har mere relevante ting at give sig til?

Hvem ved? Men jeg ville nu gerne vide det. Det er da lidt interessant sådan at have fået et internationalt gennembrud derovre i Kansas. Hvis jeg selv skulle have valgt, havde jeg måske satset lidt mere på New York, men mig bekendt er der da heller ikke noget i vejen med Coffeyville, Kansas. Som en begyndelse, forstås.

På nettet kan man selvfølgelig ikke–i alt fald med min kunnen–se, om der står en stor server derude på prærien. Sådan en, man kan filtrere hackerangreb og andet uvelkomment lort igennem. Jeg vælger derfor at tro på, at det gør der ikke. Og er meget taknemmelig for min store opbakning, verdensberømmelse og internationale gennembrud i Coffeyville, Kansas.

 

You may also like

Skriv et svar