Så fik jeg fanget den ørred!

I årevis har jeg haft en drøm om at se Morse-pubben The Trout, hvor Morse ( altså ham den rigtige, den gamle, før han blev ung), ofte alene, men også sammen med Lewis, drak særdeles mangen en pint.

Det er bare aldrig lykkedes mig. The Trout ligger 6-7 km. udenfor Oxford. Der går ingen offentlig transport derud. Bedste måde er at gå distancen langs med Themsen, ud over engarealerne og så bare blive ved, indtil man enten får uhyggeligt våde fødder— eller er fremme.

Så vel har jeg da sat ud derinde fra midtbyen, retning Summertown, og drejet af et stykke ude i Jericho. Jeg er også nået ned til Themsen, har gået langs med den, men jeg har altid givet op. Oftest efter en 4-5 kilometer, våde sko og tiltagende tvivl om forehavendets succes.

I går stod jeg så med en busfuld gæster, der bare gerne ville på pub ude på landet. Og så blev to og to lagt behændigt sammen i den lille hjerne, som så sit snit til at opfylde en gammel drøm. Godt nok satte jeg min chauffør på noget af en udfordring med alt for smalle veje og mangel på forsvarlig aflæsning, men vi gjorde det sgu’.

Og det var hele turen værd. The Trout, som ligger lige ned til Themsen, og som i går lå der i strålende sol, er ubetinget en af de mest charmerende pubber, jeg nogensinde har været på. Alting indendørs er skævt, og udendørs sidder man direkte ned til en stille flydende Thems med udsigt udover de vidtstrakte engarealer og alle spirene fra Oxford i baggrunden. Det er bare SÅ unikt og så engelsk på samme tid.

—- Så for fremtiden vil der ikke være nogle besøg i Oxford uden lige at fange den ørred! Hvordan jeg så end kommer derud!

You may also like

Skriv et svar