Om en velbevaret, rumænsk hemmelighed.

Som en velbevaret hemmelighed, i alt fald for de fleste danskere, ligger den pragtfulde by Brasov oppe i de rumænske Carpaterbjerge og er bare noget så indbydende.

Området er oprindeligt tysk, så germansk sprog og germanske skikke udi i alt fra arkitektur over mad til kultur er dominerende. Og så alligevel ikke, for her er så ærkerumænsk med alle de håndbroderede kunstværker og den smukke, hjemmelavede keramik. Brasov er omkranset af høje, træklædte bjerge, og ligegyldigt hvor man kigger hen, er de i syne.

Seværdighederne heroppe, langt fra alfarvej og 3 timers togkørsel fra Bukarest, er primært den smukke by med dens farvestrålende huse og forretninger. Samt den smukke, gamle sorte katedral, hvor man hver aften kan opleve det enorme orgel megabruse til koncerter. Og lige i nærheden ligger et sandt overflødighedshorn af gamle slotte, smukke søer, saltminer og perfekte trekkingstier.

Brasov er sådan et sted, man skal vide eksisterer. Ellers kommer man der nok ikke. Og det er virkelig synd, for her er vidunderligt. Også fordi alting er i en prisklasse for sig. En bedre middag for 8 kan f.eks. erhverves for under 400 kroner, og mellem vi 8, der rejser sammen, er der allerede indkøbt adskillige par sko til vildt billige priser. Og vi er slet ikke færdige med skoene endnu…..

You may also like

Skriv et svar