Om at pakke kuffert.

Jeg ved godt, at jeg har skrevet om det før. Dette med at pakke kuffert. Så enten er jeg vildt optaget af kuffertpakning, eller også rejser jeg utidigt meget. Det er nok mest det sidste.

Men det slår mig altså alligevel hver eneste gang. Dette med, at jeg lider af en indgroet forestilling om, at jeg til stadighed rejser til Uggabuggaland, hvor al moderne civilisation er ophørt, og hvor de absolut, altså virkelig absolut, ingen former for forretninger eller andre indkøbsmuligheder har. Altså på nogle fronter. Overhovedet ikke på andre. F.eks. er jeg overbevist om, at man nok kun kan købe tandpasta, hårshampoo, deodorant, hårbørster, strømper, underbukser, skosværte og en del andre oplagte daglige fornødenheder i Danmark. De fører simpelthen ikke den slags varer i udlandet. Ifølge mig. Så jeg slæber dem med i hobetal som en lille hamster, der nærmest har samlet forråd til flere måneder i håndbagagen. Tøj ved jeg så godt, at de sælger. For det har da op til en million gange lykkedes mig at købe sådan noget. Med undtagelse af strømper og underbukser, forstås, for det har de sikkert ikke.

Tænk, at man aldrig lærer det og slæber sig en pukkel til i gamle underbukser og hullede sokker….. Heldigvis, så er jeg da absolut overbevist om, at jeg er den eneste, der har det sådan. Så hvis der ER tandpasta på hylderne i andre lande, så er der såmænd nok nogle andre turister, der køber det!

PS. Og så spørger den vakse læser selvfølgelig, hvorfor i alverden jeg da bare ikke anvender hotellernes shampoo. Det gør jeg ikke. ALDRIG. Som i ALDRIG MERE. Sidste sommer efter 6 ugers guidning og tilhørende hotelovernatninger samt usigelig dumhed indenfor hårvask i hotelshampoo blev mit hår underligt, dødt, stridt og (endnu mere) grimt. Jeg konfronterede min måbende frisør med problemet, og efter lang tids udspørgning om kostvaner, klimaforandringer, sollys og diverse gik der pludselig et lys op for ham, da han kom til at tænke på mine 6 ugers hotel. Det shampoo, som er på hotellerne, fortalte han mig, er ren silikone, og simpelthen uanvendeligt til alt (måske kan det, til nød, bruges til neglelaksfjernelse)–dog mest af alt hårvask. Og ganske rigtigt–få dage senere, ved hjælp af rigtig shampoo, blev mit hår helt raskt.

Så ved jeg selvfølgelig godt, at det er noget af en bet at tænke på de 40-50 små shampooflasker, der ligger inde i skabet der på badeværelset hjemme hos jer, og som I nøjsommeligt har slæbt hjem efter hvert eneste hotelbesøg, hvor nogle af jer givetvis har ribbet det meste af det, der ikke decideret var naglet fast. (Akkurat som jeg selv plejede at gøre!) Men smid dem ud. Væk med lortet. Prøv at tænke på alternativet, mens det gør lidt ondt at stritte skattene i skralderen……..

You may also like

Skriv et svar