En tur i paradis.

Der var mange børnefamilier på udflugt til Eden Project i dag. Det er ganske forståeligt. Dette cornwalske paradis, Eden Project, er absolut en udflugt værd, og så er her masser at fordybe sig i for både voksne og børn. Og biologer. Allermest nok biologer.

Eden Project startede i 1998 i en kæmpestor, tidligere  lergrav, hvor man byggede såkaldte biomer. Store kupler a la Randers Regnskov, der hver især indeholder et fuldstændigt intakt økologisk økosystem. Der er derfor 2 store, indendørs parker, hvoraf den ene hensætter en til regnskoven, mens den anden har Middelhavsklima. Selve stedet er så stort, at man sagtens kan abstrahere fra taget mange meter over sig selv og næsten tro på, man befinder sig i regnskov eller et yndigt sted i Sydfrankrig. Der er ikke meget væksthus over det her megaprojekt.

Udover biomerne rummer stedet også adskillige andre udstillinger, så som et helt hus om mikrober— såvel de, der kan fanges med øjet og de, der ikke kan. Der er legepladser, spisepladser, en stor botanisk have, adskillige forretninger og masser af andre tilbud. Og hvis man lige regner ind, at stedet har hele 18 parkeringspladser, så er der ligesom en fornemmelse af dets popularitet.

Eden Project er ikke bare show og turistindustri. Stedet er kendt for masser af seriøs forskning og seriøs fokus på flora, fauna og klima. Faktisk betaler man en del af sin indgangsbillet (der absolut ikke er billig) som tilskud til forskning og tiltag indenfor klima og bæredygtighed. Så er de dyre billetter ligesom også lettere at forholde sig til.

Det er rart at se, at så mange forældre tager deres børn med til et sted som Eden. Givetvis for både at have en fin dag, men også med den fremtidige økologiske bæredygtighed for øje. Stedet fungerer også som et fyrtårn indenfor indervisning og er garanteret fyldt med skolebørn på hverdage.

Det kan anbefales. Man bliver klogere, og man får samtidig set et orgie af naturlig skønhed.

You may also like

Skriv et svar