En genial pind.

Når man går langs de utallige, smukke kanaler i Amsterdam og selvfølgelig husker at kigge op, fordi det tit er deroppe, der er små uventede skatte begravet, så undres man over, hvad de små pinde, eller udhæng, som næsten alle huse er udstyrede med allerøverst, dog skal bruges til.

Det er i grunden meget simpelt. For i Amsterdam var grundpriserne så høje og skatterne for gadebeliggenhed endda endnu mere højtravende, at man måtte bygge smalt. Meget smalt. Tit så smalt, at det nærmest var umuligt at vende sig bare rimeligt komfortabelt. For slet ikke at tale om at flytte ind og ud. At bakse bare en nogenlunde beliggelig dobbeltseng ind af fordøren var simpelthen no go, for sket ikke at tale om bare et mellemstort spisebord. Så man hejser flyttelæssene op. Binder et tykt reb i pinden og starter opdriften af almindeligt indbo.

I går så vi en fin samling stueplanter gå til vejrs på flotteste maner, og det siges, at man lige skal rette blikket opad ved synet af en flyttebil, så man er helt forberedt på en kuldsejlet (eller vel nærmere kuldhejst) spisestuestol. Der sker uheld, men det meste indbo når gerne sin forudbestemte plads ved hjælp af den lille pind, der kan ses på husene.

Det er lidt eksotisk. Nok ikke helt så eksotisk som da man hejste køer og svin op på samme måde i de gamle pakhuse. Men jeg gad altså godt se et badekar i frit hæng ved lejlighed.

You may also like

Skriv et svar