Om parkbænke.

Den senere tid har Københavns Kommune haft en del bænkproblemer. Det ser ud som om, de har alvorlige udfordringer omkring at passe på de bænke, som i alt fald kræver en gravko, 3 vægtløftere og en lokal Rambo for at forlade de steder, hvor de oven i købet er boltet fast. Alligevel har kommunen et vanvittigt højt tabstal på bænkkontoen.

Men selv om københavnerbænke er smukke, tunge og charmerende, så er de faktisk overhovedet ikke er nærheden af de overdådigheder, der præsenteres for parkgængere i Bukarest. Sådan en rumænsk parkbænk er ikke bare smedejernsgods fra før dengang den lokale verden gik i kommunist-ulave, men den har også ornamenteringer til overflod og et noget, lad os bare kalde det markant, design. Her er vi også oppe i kranniveau med hensyn til hugning af parkbænke. At dømme efter det nuværende antal har det så været en tak for meget. Eller også har man simpelthen haft en gren af det hemmelige politi, kun til varetagning af påpasning af parkbænke.

Anyway, så slår det mig altid, når jeg er rundt i verden, hvor utroligt forskelligt noget så ret simpelt som en parkbænk kan udføres. Og lad mig sige det sådan, at udfra alle de smukke modeller, jeg har set, så ville jeg nok vælge at hugge mine parkbænke en del andre steder end i København. Denne—altså den på billedet— har da noget mere stil, swung ( og smedejern) end de relativt pjaltede fætre, der står i København.

En bænk er ikke bare en bænk. Den er et stykke håndværk, og rigtigt mange gange et statement oveni. Sådan en kalorius som denne oser jo langt væk af rigdom, overskud, gamle slægter og fin heraldik. Hvilket egentlig, at dømme efter alle mit livs og min verdens bænke, let leder mig frem til den konklusion, at jo fattigere, et land er, desto mere pralværdi ligger der indbygget i dets parkbænke. Godt nok er landet hernede lidt på røven og gennemsnitsindkomsten lav, men prale lidt rent bænk mæssigt—det kan man!

Så det er måske meget godt, at de københavnske er lidt mere simple, for det signalerer vel på samme tid både ordentligt land og mådehold. Måske er det derfor, så utroligt mange risikerer liv og lemmer for at få sådan en i egen have?

 

You may also like

Skriv et svar