Efter over 40 år….

Det er over 40 år siden, jeg sidst var på Isle of Skye.

Vejret har dog ikke ændret sig i den mellemliggende periode. Det er stadig barskt, temperamentsfuldt og komplet upålideligt. Samt umuligt at stole på. Regnskyer fyldt med litervis af vand drøner rundt og opstår ud af det rene ingenting. Samt forsvinder ind i endnu mere ingenting, hvorefter solen titter frem i et par sekunder. Paraplyen kan man lige så godt glemme. Det blæser en strid orkan, og al regn rammer fra siden. Sjældent lodret ovenfra.

Men der er smukt på Skye. Barskt smukt. Faktisk betydeligt smukkere end jeg erindrer det og lidt til. Måske fordi jeg sådan næsten ikke så det sidste gang der i 80-erne, da regnen lige havde fået en gang tyktflydende tåge oveni. Der er smukke, pastelfarvede huse, og et souvenirudbud, som kan være sig selv bekendt. Godt nok koster en hjemmestrikket sweater i skyesk kradsuld 225 pund, men så er den altså også både smuk og varm og cirka den eneste ting, man overhovedet har råd til at investere i.

Umiddelbart forstår man udmærket, at de i en uendelighed slår hinanden ihjel i serien Shetland, der foregår på en ø, der ligner Skye til forveksling. De har vel, ret beset, ikke andet at tage sig til. Der er flere får end mennesker derude, hvilket egentlig modsiger det ovenstående, da det vel burde betyde, at man passede lidt mere på hinanden. Når nu et par hinandener er omtrent det eneste, man har.

Jeg synes, Skye er vildt fascinerende. At besøge. Jeg ville gå i frø, slide paraplyer i stangvis og givetvis begå et par mord oveni, hvis jeg skulle bo derude. Men som dagsudflugt kan jeg klart anbefale øen. Selv efter 40 år ser den jo godt ud og er voldsomt, rasende dejlig.

You may also like

Skriv et svar