Et godt, gammelkendt sted.

Quedens Gård, Ribe.

Det er absolut ingen nyhed eller et sted, der på nogen mulig måde har forandret sig, der lige skal præsenteres her. Quedens Gård ligner sig selv, hvilket også betyder, at maden er god og relativt billig, og atmosfæren er den gode, gamle, der oser af hygge og jul i Ribe.

De seneste år har Ribe slået sig op på at afholde selveste Peters Jul–altså ham fra bogen. Umiddelbart kan jeg ikke se forskel julemæssigt til alle de andre byer, der kappes om at blive Danmarks juleby nummer et, men samtidig må det vel konstateres, at samtlige andre byer er ude i unfair konkurrence, for intet andet sted i Danmark er der så hyggeligt i juletiden som i Ribe. Det handler ikke om at pynte gevaldigt op, om at vælge det nostalgiske tilsnit og om nisser, engle og anden staffage. Det handler udelukkende om selve byen og dens atmosfære. Og her slår ingen Ribe. Absolut ingen. Tillige betyder den turiststrøm, som Ribe især om sommeren må lægge gader til, at adskillige af byens forretninger sælger ting og mærker, som vi jyder ellers gerne skal helt over Bæltet for at finde. Det ER altså ret usædvanligt at finde kæmpestore udvalg af f.eks. Marimekko i en provinsby med under 10.000 indbyggere.

Og et julebesøg i Ribe inkluderer altid en frokost på en af byens utallige hyggelige restauranter. Så da det faktisk var flere år siden, vi sidst var på Quedens Gård, blev det dens tur i år. Vi blev heller ikke skuffede. Alt var, som det plejer at være. Og det er vel netop lige præcis sådan, man allerhelst gerne vil have det til jul!

Menuen er såmænd ikke væsentlig forskellig fra de fleste cafeer landet over–her er salater, burgere, pastaretter og alt det andet sædvanlige. Men det er usædvanligt veltillavet, lækkert og nydeligt at se på, smagfuldt at spise, og så er atmosfæren i de gamle lokaler bare helt fantastisk julehyggelig.

–Og det den bestemt også om sommeren. Selv om man der må kæmpe sig frem gennem alverdens turister, er Ribe bare hyggelig. Og god at spise frokost i!

 

You may also like

Skriv et svar