Om Kalvøruten.

Tiden, eller overskuddet af netop tid, kræver, at man bliver lidt mere kreativ med sine vandreture. Det er efterhånden dødssygt at gå de samme kilometer ad de samme stier hver dag. Så alternativer er absolutte lyspunkter i en rimeligt triviel hverdag.
Kalvøruten er en af dem. Den løber fra campingpladsen i Genner Hoel ( der ligger også et pandekagehus, som efter sigende i almindelige tider serverer fantastiske pandekager til de afvandrede) og hele vejen ned til Kalvø. Man bestemmer så selv, om man vil gå rundt om øen, men det ville være synd at lade være.
Ruten er utroligt kuperet og går gennem såvel skov, som engdrag, langs det inderste af Genner Bugt, over store parklignende, højtliggende marker og ender til sidst ved dæmningen over til Kalvø. Kalvø er en lille sønderjysk perle, både naturmæssigt, historisk og arkitektonisk. Her lå i sin tid et træskibsværft (1848-1868), som byggede endog meget betragtelige skibe, og der er betydelige minder herom på øen, inklusiv de utroligt charmerende arbejderboliger. Der er også en restaurant, men det er i disse tider ret uvæsentligt, så en hjemmesmurt madpakke er nok en bedre investering i at være sikker på at få noget at spise undervejs. I øvrigt blev øen i 60-erne købt af modstandsmanden og godsejeren Flemming Juncker fra Overgård, som ville drive fabrik her, men det blev vist aldrig til noget, og miljøministeriet overtog da også den lille ø i 1974.
Hele ruten, inklusiv at gå øen rundt, er på cirka 8 kilometer, så det er de fleste beskåret at gå den fantastisk smukke tur. Det er i alt fald ikke sidste gang, jeg har været på den. Selv om den nok aldrig bliver smukkere end lige nu, hvor utallige bøgetræer står nyudsprungne, og markerne bølger i gult og grønt.

You may also like

Skriv et svar