Endnu en smuk gåtur.

Om ikke andet så er Coronaen genial til at tilskynde til gåture i Danmark. Vi er ved at blive et land af travere. Og så er det hele vel ikke så galt, at det ikke i det mindste er godt for noget.

Det var faktisk flere år siden, jeg sidst havde været på Skamlingsbanken, da jeg igen var der i går. Og dette nationale mødested med stærke historiske, og sandelig også genforeningsrelaterede, rødder er altid et besøg værd. Her er så smukt, at man hver eneste gang, det besøges, får sådan lidt åndenød af bare smukheds-nydelse. At det så er blåt, blåt bælt, bugtede bakker og bøgeskov i maj lige nu hjælper også gevaldigt.

Jeg prøver at undgå de mere organiserede sammenkomster på dette for vort land så højtidelige sted. Jeg erindrer for nogle år siden ufrivilligt at være mødt op på en Grundlovsdag (fordi jeg havde glemt alt om samme grundlov og dens fødselsdag) og sådan nærmest at måtte kravle i dølgsmål ned ad de stejle bakker, fordi jeg på ingen måde ville associeres med en daværende, taleholdende statsminister–når jeg nu bare skulle ud at gå en tur.

Men i går var der ingen politiske trusler og i det hele taget meget få mennesker på den smukke rute fra toppen af bakken og ned til vandet. Først går man gennem en sand skov af nationale mindesmærker, hvorefter skoven bliver til lysegrøn bøg. Lysegrøn bøg med slugter, rislende bække og duft af forår. Det sidste stykke ned går gennem engdrag med græssende kvæg og sommerhusområder, hvorefter man ender ved den smukke og meget badevenlige strand. Og kan man for nedadgående abstrahere fra, at man også skal op igen ( bilen skal vel hentes), så er nedturen sand nydelse. Opturen er lidt hårdere. Der skal man sådan ind imellem tale lidt med sig selv og love noget med chokolade og lakrids, for at det går gnidningsfrit. I øvrigt anbefales en tur langs stranden, som også har gode picnicforhold til medbragt mad.

Jeg kan godt forstå, man taler og talte om Danmarks skæbne sådan et smukt sted. Man får jo lyst til at eje det hele, dette dejlige land, når man sådan står der på toppen og kigger ud. Og i godt vejr kan man vel nærmest se til Ejderen med lidt god vilje og blive inspireret af det….

Ligeledes kan man trave Coronablues af i mindst 2-3 timer. Op og ned.

You may also like

Skriv et svar