Strand. Før sæsonen.

Mig bekendt åbnede de danske grænser for sommerhushungrende tyskere ved 7-tiden i morges. I alt fald flyttede en tysk SUV med medfølgende passagerer ind i huset foran mig lige godt 10.00. Det tager ca. 3 timer fra grænsen, så det passer jo meget godt. Lige nu er der helt stille dernede. Man skal vel også hen at hvile lidt, når man sådan har været helt fremme på hjulene på komme-over-grænsen parameteret.

Og indtil de, og sikkert passagererne i utallige andre små og store tysk indregistrerede biler, lige får udsovet efter alle de strabadser, det nu engang indebærer at komme først over grænsen, så er stranden min og hundens. Og fuglenes.
Det nyder vi meget. For alting er så jomfrueligt og smukt og forladt. Vi går ikke og falder over hele millionbyer i sand, bygget af kreative, tyske ingeniører i alle aldre, og ingen opfindsomme sluseanlæg til opdæmning af havvand ændrer vores kystlinje. Vi undgår at falde over barduner til campingpladser af læsejl, og selv en hær af ustyrlige drageførere render os ikke over ende. Selv dårligt strandgående mountainbikes kan vi gå i fred for, så de eneste, der faktisk lige nu skal passe på, er fuglene. Og så alligevel ikke. Indtil nu er det ikke lykkedes hunden så meget som at komme i nærheden af en fugl, til trods for store, sprintende anstrengelser. Han undrer sig stadig over, hvor de går hen, når de letter, men er til gengæld begyndt at fange vandmænd med munden, fordi den slags gopler nærmest selv beder om det og vel føles lidt som vingummibamser, der smager af absolut ingenting.

Men nu er det så ovre de næste to måneder. Det der med at have stranden for sig selv, hunden og fuglene. Tyskerne er kommet. Og om få uger kommer danskerne. De er mindre sandarkitektoniske i deres fremfærd og lader sig hellere voldriste end at bruge læsejl. Til gengæld drikker de strand- dåseøl, som de har været nede at hente hos tyskerne, selv om det da var meget mere genialt at have bedt alle de grænseventende tyskere om at handle lidt, mens de alligevel sad og kedede sig i en kø.

Sådan ser min strand ud før sæsonen. Samme sæson starter i dag, når tyskerne har fået sovet ud.

You may also like

Skriv et svar