Om betydningen af et arbejde.

I går havde jeg 10 gæster med ude at vandre. I sidste uge 9. Og i morgen har 4 mere booket sig ind på en ekstratur. Det er på ingen mulig måde imponerende eller en klar indikator på, at jeg er sommerens lokale hit, men det er godt nok. Især er det godt nok, fordi disse dejlige mennesker givetvis selv får en oplevelse, men hvad de ikke ved er, at de samtidig giver mig selvværd, selvtillid, arbejdsglæde og fornyet energi. They make my day.

Det er absolut ingen hemmelighed, at denne sommer er kold, mørk, blæsende og regnfuld, såvel udvendigt som indvendigt, men jeg kan mærke, at de to timers vandringer med indbyggede fortællinger om områdets historie og kultur giver mig et fantastisk boost, som i alt fald varer et godt stykke ind i de følgende dage. Faktisk uanset vejret. Selv om det selvfølgelig aftager noget hurtigere i dagsregn.

Det fortæller mig i al sin enkelthed, hvor meget et arbejde betyder. Vel og mærke et arbejde, man nyder og holder af. Der er ingen, der siger, at et sådant behøver være lønnet og skemalagt og foregå indenfor det etablerede arbejdsmarkeds rammer. Det kan lige så vel være frivilligt, ulønnet og finde sted indenfor områder, der primært benytter sig af frivillighed. For det er jo glæden ved at anvende sig selv og sine kompetencer, der tæller. At bruge sig selv. For når man gør det, kommer betalingen i metermål tilbage ved andres anerkendelse og påskønnelse. Selv den uudtalte.

Jeg elsker med andre ord at stå på stranden og pege med min paraply. At fortælle gode historier og iagttage, om gæsterne nu griner de rigtige steder. Det svarer til at indse, at det hele har en betydning, og at man altså godt selv kan gøre en forskel. Også for andre.

Og i bund og grund er det da så uendeligt lidt, der skal til. Man skal bare gives en chance–eller give sig selv en mulighed–for at gøre noget, der giver mening. Komme ud, måske gøre en lillebitte forskel.

Jeg forstår til fulde, efter denne sommer, den stress, de frustrationer og den mangel på selvværd, som mange arbejdsløse kan føle. For når jeg får mine 2 timer i manegen med fuld skrue på savsmuldsduften, så stopper regnen, og blæser piber stille ud. Livet fortæller mig, at der altså også er en mening med mig, og at jeg kan bruges.

Det ville være fint, om der også kom sådan en halv snes de sidste 4 mandage. Og selv om mange gæster tydeligt tilkendegiver, at de har fået en god oplevelse, så er det nok sådan, at oplevelsen i sidste ende er størst og mest betydningsfuld for mig!

You may also like

Skriv et svar