Om Panoramaruten.

Jeg ved ikke, om det ( som mange hævder) er Danmarks smukkeste vandrerute, men det er i alt fald uden sammenligning den smukkeste, jeg har været på. Jeg mangler selvfølgelig også en del endnu…

Man kan tage Panoramaruten, Mariagerfjord, både fra P-pladsen ved Bramslev Bakker og fra Sejlklubben i Hobro, da det hele er så snildt indrettet, at man går i et stort loop de ca. 11 km, ruten er lang, og derfor ender præcis, hvor man er begyndt.

Og da Mariager Fjord helt indiskutabelt er Danmarks smukkeste fjord, og ruten går gennem netop de områder, hvor samme fjord er allersmukkest, er det et sandt festfyrværkeri af en vandrerute. Langs fjorden, gennem enge fyldt med græssende køer og får, gennem skov af enhver art, langs små, rislende bække og gennem hedelandskaber med lyng og lettere forkrøblede buske. Hele vejen går ruten gennem stærkt kuperet terræn, og som bevis på præcis dette, kan jeg fortælle, at min telefon talte ikke færre end 40 etager undervejs. Det føles nu ikke specifikt hårdt og udmattende, selv om aftenen nok vil bringe små hilsner fra muskler i benene, jeg helt havde glemt, jeg havde.

Det er ikke sidste gang, jeg har været ude på den rute. Den må være næsten endnu smukkere i efteråret, hvor de utroligt mange kig fra højderne ned til fjorden også omringes af efterårsløv i alle farver.

Og her i en sommer, hvor alt det, der ellers plejer at gøre årstiden sjov–såsom solskin og samvær–ligesom er på relativt stand-by, har rigtigt mange af os fået kridtet vandreskoene og går på opdagelse på gåben i det fri. Jeg kan kun anbefale, at de gåsomme og traveivrige prøver denne perle af en rute!

You may also like

Skriv et svar