Sikken en fest!

Oktoberfest. Netflix.

Nu gentager jeg lige mig selv endnu engang og konstaterer igen, at tyskerne altså godt kan lave endda ovenud gode serier og film. Her er nemlig en mere af slagsen.

Det giver sig selv, hvad omdrejningspunktet er: Nemlig den store ølfest i München. At man så også oplyses om, at serien er baseret på virkelige begivenheder, er staks mere udfordrende. Det giver i alt fald et andet blik på tysk moral, grundighed og almindeligt medmenneskeligt samkvem. For her er smæk på skillingerne ( mark, vel?) med bloddryppende mord, fatale intriger, uægte børn, løgn, bedrag og ultimative magtkampe, og den slags kan tyskerne altså også lave virkelig udpenslet. Selvfølgelig er her også en Romeo og en Julie i Lederhosen, der endnu engang kommer fra stridende familier. Ung kærlighed er jo altid godt at kaste ind mellem verdens uhyrligheder.

Til trods for omdrejningspunktet er det ikke en samling øllede tumper, vi følger. Nok er her Prositter, sprøjtende krus og udringede damer, men selve plottet i serien handler meget mere om magt. Især mænd med magt, så man må vel liste sig til at sige, at det ligesom skriver sig gevaldigt ind i tidsånden. Der er underholdning ( også for husarerne!) på alle parametre, og ind imellem bliver det hele da også en smule kulørt–men sådan er det vel at være til Oktoberfest….

Den er værd at se, denne meget handlingsmættede tyske serie. Hvis man da ikke i forvejen har fået nok af mænd med magt…..

You may also like

Skriv et svar