Oxford. Igen, igen!

Cara Hunter: Serien om Adam Fawley.

Der er ingen af os, der kan komme til Oxford for tiden. I virkeligheden. Men jeg kan garantere, at i fiktionen foregår der stadig en massiv og intensiv aflivsningsproces af beboerne i Oxford. Det er ufatteligt, at der er nogen levende tilbage. Efter voldsomme raids foretaget af forbrydere og opklaret af både Morse (der først var gammel og så blev ung), Lewis og Hathaway, tager Adam Fawley nu teten. De kan åbenbart stadig ikke lade være med at gå og slå hinanden ihjel derovre.

Så vil man i tankerne på rejse til en af verdens skønneste byer med en atmosfære, der er helt unik, så må man lige sluge endnu et par mord på vejen. Cara Hunter skriver godt og er rimeligt plotsikker, og hendes helt, Fawley, er samme slags ensomme ulv med traumatiske oplevelser i bagagen som alle de andre morderjagende gennem Oxfords gamle gader og stræder. Han er mere familiemenneske end Morse, væsentligt skarpere end Lewis, akkurat lige så tungsindig som alle de andre, og så har han ikke bare 1, men flere interessante sidekicks til at bakke sig op.

Det er det bedste, man på nuværende tidspunkt kan gøre for sine Oxford-abstinenser. Mens man håber på, at når det omsider er legalt at komme til denne vidunderlige by–så er der stadig en eller to levende sjæle tilbage til at befolke den.

You may also like

Skriv et svar