Direkte billet til himlen?

Jeg har lige læst følgende pragtfulde historie: Det viser sig, at pavens personlige Instagramkonto har liket et billede af en brasiliansk model. Oven i købet en pænt afklædt en af slagsen. Selv om kvaliteten af det billede af omtalte dame, jeg var i stand til at finde, er en smule dårligt, er jeg sikker på, at man godt kan få en fornemmelse af billedets natur. Måske endda også modellens. I alt fald kan jeg med sikkerhed konkludere, at hun efter min personlige målestok ikke ligner en, der er på vej i kirke.

Nu har paven selvfølgelig dybt betroede medarbejdere i Vatikanet, der sådan går og holder hans konto og skriver pavelige ting, pavelige hilsner og velvalgte pavelige ord. Men ingen af dem kender noget til at have liket damen. Paven har selvfølgelig også adgang til sin egen konto, men han nægter også at have liket damen og hendes relativt påfaldende ( nærmest UDfaldende) attributter.

Jeg kan faktisk ( sådan i en noget sjusset og meget lidt velbegrundet sammenligning) ganske pænt lide den nuværende pave, for han er da i det mindste ikke så slem som mange af de tidligere. Men at han ligefrem går i brasilianske modeller i sin fritid ( eller på sit toilet?), det havde jeg nu ikke lige troet om ham. Især synes jeg, at damen måske mangler lidt klasse–især i et land, der også har Sophia Loren.

Damen selv er meget stolt over den pavelige interesse. Hun er, helt uden konkurrence, også den eneste af samtlige modeller i hendes klasse, der har fået et like fra selveste Guds stedfortræder. ( Gad vide, hvad Gud siger?) Hun citeres for, at dette nok i et mindste betyder, at hun kommer i himlen uden det sædvanlige vrøvl, som storbarmede, letpåklædte modeller ofte oplever fra Skt. Peters side. Hun er ligeledes ganske stolt over, at hun ( eller hendes?) falder så gevaldigt i pavens smag, at hun kan bryste ( sorry–kunne ikke dy mig!) sig af selveste et paveligt like.

Imens er der internt opgør på Vatikangangene, hvor man selvfølgelig går og gransker hinanden for at se, om nogen mon kunne tænkes at have givet det formastelige like. Med sådan en flok hungrende semi-eunukker kunne det vel være hvem som helst–men det er så kun min mening!

Afsluttende vil jeg lige påpege, at damen ikke har specielt meget til fælles med Jomfru Maria, som ellers så nogenlunde er den eneste kvinde, de kan finde ud af at dyrke dernede. Det er så nok derfor, at paven af bare frustration over ene fladbarmede jomfruer med 2000 års hellighed i bagagen har taget en rask beslutning og liket hende her!

You may also like

Skriv et svar