Julestress på toiletfronten.

Så glimrer håndværkerne igen med deres åbenlyse fravær. Det er lige før, de får omfavnelser, kys, kram (men det må man jo ikke!) og blomsterbuketter bare for at dukke op. Det er en stor ting at vinde dagens håndværker i håndværkerlotteriet. Man skal sådan nærmest føle sig privilegeret. Og selv betale, forstås!

Måske er det bare mig, der er lidt tilbagestående på håndværkersiden. Men jeg HAR altså en smule svært ved at begribe, at det skal tage 3 måneder at lave et badeværelse på ca. 2×3 kvadratmeter. Jeg er især fuldstændigt evnesvag i forhold til at forstå alle pauserne. Forstå hvorfor mit kommende toilet skal stå uvirksomt og skrigende efter en hjælpende sjæl dag efter dag uden nogen forståelig årsag. Jeg er helt med på, at cement skal tørre, at puds skal ditto, og at det altså tager tid at lave sjuskeri om, men der er da ingen cement og da slet intet puds, der skal overtørre i hele uger. For slet ikke at tale om, når mit bombekrater derinde bare står i dagevis uden at noget som helst skal så meget som tørre.

Nu er jeg så begyndt at frygte for julen. Virkelig stresse op omkring den. Ikke fordi, vi ikke overholder Coronareglerne–det er meget mere toiletforholdene, der er dybt bekymrende. Vi holder os pænt under de 10, men hvis ikke de håndværkere snart får murerskeen ( eller hvad det nu er) i den hurtige hånd, så er alt over 2 jo et decideret mareridt med 1 toilet. Selv med bare os to i huset er der faktisk somme tider lidt vel meget kø på, fordi vi har sådan en slags synkroniserede maver. Men med 8! Altså otte! 8 mand, der skal sove, spise, bruse, børste tænder og frem for alt bogstaveligt talt fordøje julemad og juledrikke i 3 dage. Det bliver et logistisk mareridt, hvis ikke de håndværkere strenger sig an. Eller bare møder op–som en begyndelse.

Mit altid strukturerende jeg har allerede overvejet worst case scenario. F.eks. er det nok nødvendigt at uddele morgenbads-tider. Og jeg kan da godt være large og lave listen ud fra, hvem der sover mest længe. Det vil også, fordi det er jul, være muligt at bytte lidt og måske endda leje sin tid ud. Det sidste for de, der måske ikke synes, de er helt beskidte nok, eller som bare går i nissemode og viser samfundssind på vandsiden. Det skulle også være muligt at indgå i tandbørstnings-fælleskaber, for vi har en stor vask, hvor der sagtens kan stå helt op til 3, hvis den tredje står sådan lidt bagved og er trænet i at holde på spyttet.

Det er straks værre med toilettet. Jeg finder det nemlig en smule vanskeligt at strukturere andre menneskers udtag på forhånd. Med andre ord skal man, når man skal. Alligevel må vi nok ligesom, når alle er ankommet, lave en slags fælles forventningsafstemning omkring, hvornår det er legalt at skulle. Altså hvor meget, man skal skulle, før man har ret til at skulle. Om der er specielle nødsituationer, hvor man har ret til at mase sig foran. Måske er vi endda nødt til at sætte tid på. Sådan at vi laver et lidt large gennemsnitstal omkring, hvor lang tid det må tage at tisse og til enhver tid kan bruge det som pejlemærke for, hvornår det er legalt at smide folk ud. Vi skal samtidig også undgå udskamning på toiletfronten, selv om det selvfølgelig er belastende, når det er en selv, der skal. I forbindelse med al den badeværelsesvirak er der desværre også gået både vand og overgang i ventilatorerne, som nu ikke helt virker, og det har nok den betydning, at vi må forsøge at forrette enhver form for stort på rimeligt fastlagte tidspunkter. Således at det ikke lugter hele dagen, men kun den times tid, det vel tager at få alle 8 gennem dagens pølsning. Så er der heller ikke nogen, der ved, hvem der lugter mest. Nu er julemad måske ikke lige så egnet til restriktive toiletregler, men jeg nægter altså at gå i salat og kogte grøntsager bare fordi, de satans håndværkere ikke kan snøvle sig færdige.

Det vil selvfølgelig være en uskreven lov, at både telefoner og iPads er bandlyst på toilettet, da man udelukkende må være der det begrænsede stykke tid, det tager at gøre det, man skal. Der skal ikke hygges. Heldigvis er vi her i familien, udover mig, flere, der er rigtigt gode til at kontrollere andre, så mon ikke vi ved fælles hjælp kan få de, der sløser med toiletreglerne, til at afstemme deres afføring med de faktiske forhold.

Lige nu er der 22 håndværkerdage tilbage til jul. Rent tidsmæssigt burde det være piece of cake at få det badeværelse færdigt. Det er så en kalkulation, der ikke medregner håndværkernes fravær. Og hvad kan man så gøre?? Vel ikke andet end at krydse fingre, håbe og bede lidt til de højere håndværkermagter. Hvis det så ikke hjælper, vil det i givet fald ikke blive fingre, der skal krydses!

You may also like

Skriv et svar