Det må blive et internationalt hit!

Kastanjemanden. Netflix.

Hvis man ser TV om eftermiddagen, i det hele taget før det sådan for alvor er blevet aften, er man enten overfaldet af ulidelig kedsomhed, har influenza eller burde skamme sig over sin egen mangel på kreativitet. Har jeg altid ment. Nu er der imidlertid opstået en fjerde mulighed for at forsvare det uforsvarlige: Man mangler nogle afsnit af Kastanjemanden!

Det her, det er Nordic Noir, Noir, Noir og sortere er den allersorteste sjæl blandt de i forvejen sodsværtede, og det er stærkt vanedannende. Det er krimi, når sådan en er bedst. Skuespilpræstationer, når de næsten overgår udmærkelse. Og en handling, der hele tiden tager os derud, hvor vi ikke troede, man kunne komme, og hvor det gør så ondt, at det mentalt kan tage timevis at komme tilbage igen. Med et plot, der er så velgennemtænkt og velkonstrueret og så infernalsk modbydeligt, at det går lige i hjertet. Og i ens binge-watchende sjæl. For ondskab er tilsyneladende vanedannende. I alt fald er det dybt fascinerende, især fordi det forklares. Vi forstår godt, hvorfor det hele er endt, som det gør. Fordi vi også selv er, lidt, skyldige.

Hvis man bare skal give en god grund (jeg kan nu tænke på en del flere) til at betale 129 kr. om måneden for mindst 4 separate abonnementer på Netflix, så er det den nye serie Kastanjemanden, bygget på Søren Svejstrups også fremragende roman. Man kan endda nå at se hele serien, inden den gratis prøvetid løber ud, da jeg vil vædde på, de fleste får set det hele på under et par døgn. De kan simpelthen ikke lade være.

Nok fik vi stor international anderkendelse for Forbrydelsen–som i øvrigt også var skrevet af Svejstrup, men denne gang står vi i min optik til at blive verdensberømte. Og til at vise verden en udsøgt samling af fremragende, danske skuespillere, som bare spiller røven ud af de sorte bukser. Det er muligt, en enkelt allerede har været med hos 007, men jeg ville nu personligt være mere stolt af at have været med i dette.

Så, hvis andre end jeg har det noget stramt med TV-kiggeri om eftermiddagen, så bliv væk fra denne serie. Det vil nemlig uvægerligt ende med, at man sidder der helt uden kedsomhed, influenza eller mangel på kreativitet og bare MÅ se det hele færdigt!

You may also like

Skriv et svar