Om Minimuseum Nordvest.

Her er så løsningen på de allermest akutte museumsabstinenser. I alt fald for folk i hovedstadsområdet med omegne. Hvis nogen ellers kan huske, hvad det der museum er for noget.

Coronatidens svar på Louvre, pandemiens konkurrent til British Museum og nedlukningens mest aktive lokalmuseum ligger lige nu på Frederikssundsvej 92 i Nordvest. Og alle er gratis velkomne. Man må endda gerne trykke næsen flad mod ruderne. Hvis man tør.

Egentlig skulle det have været en lille udstilling om bydelens historie- fra den var bondeland til det kreative og innovative kraftfelt, den er lige nu- i et lille butikslokale, hvor man så kunne gå ind og studere de udstillede genstand, som alle relaterer til området. Men der er ingen, der må gå ind i noget som helst fremmed for tiden. Så gode råd var dyre, da arbejdet med at indsamle ting og nedskrive deres spændende historier jo var gjort. Lokalerne var også lejet. Derfor blev det hele omdefineret til det nordlige Københavns mest spændende udstillingsvinduer, hvor man kan gå på opdagelse i Norvests historie og nutid. Man kan simpelthen stå udenfor og betragte, studere og kigge på tingene.

Det er så nok ikke nok i sig selv. Derfor er der selvfølgelig udarbejdet en folder, hvor man kan læse om samtlige genstande, om bydelens historie, arkitektur, demografi, kultur, initiativer og meget, meget mere. Ydermere kan man komme på byvandringer og få det hele fortalt en gang til af et rigtigt levende menneske. Tidspunkter og tilmeldingsinfo står på Facebook.

Sådan bare lige i flæng skal nævnes, at man får historien om Novos begyndelse, om Teknobiler og blå madammer fra Glud og Marstrand, om andelsmejerier og Danmarks gladeste TV, om Schous varehuse ( herunder Tatol) og om den politiske studehandel, der skaffede Nordvest Danmarks flotteste bibliotek med et ungdomshus i baghaven ( noget for noget!). Der er også oplysninger om områderne, om de utallige vægmalerier af særdeles velkendte kunstnere, om det gamle bogtrykkeri, der lige fik en Bjarke Ingels ind over sig og blev til en regnbue, om bodegaerne, der nægtede at dø og om de mange, mange etniciteter, der tydeligt præger gadebilledet.

Det er værd, hvis man alligevel bor eller er i nærheden, at slå et smut forbi. Det er ikke Nationalmuseet, og der står ingen Willerslevsk tvilling og tager imod, men det er et interessant og seværdigt lille lokalmuseum med gode historier i en tid, hvor det der museumsværk er noget, vi enten helt har fortrængt–eller måske har så store abstinenser for, at det her lille sted kan være en måde at få det godt igen!

Museet og info kan findes på FB.

You may also like

Skriv et svar